Robotic Accounting - Accounting in de 21ste eeuw

Dat robotisering ook de boekhouding treft blijkt onder andere uit het trendrapport ‘Death by Digital’ van Accenture (2015). In het onderzoek wordt een wereld geschetst van de financiële afdeling in 2020, en vooral hoe anders deze is ten opzichte van nu. Accenture schrijft dat “transactionele taken” steeds meer verschuiven naar “geïntegreerde businessdiensten die gebruik zullen maken van de mogelijkheden van robotisering”. Met andere woorden: de taken van finance zullen steeds meer verspreiden in de hele..

Lees meer

Wat is dat eigenlijk, procurement? (Video)

Video     Het inkoopbeleid geeft structuur aan inkoop Procurement is meer dan het operationeel regelen van de inkoop. Organisaties die procurement goed inzetten kunnen daadwerkelijk waarde toevoegen in zowel interne- als externe processen. Het gaat over beïnvloeden en onderhandelen, waarbij je als inkoper de relatie opbouwt met belangrijke stakeholders en leveranciers. Als inkoper moet je daarbij rekening houden met de organisatorische wensen van de onderneming (‘Welke goederen en diensten zijn er nodig?’..

Lees meer

Ons verhaal – Een reis van idee naar visie tot realiteit

Sinds de oprichting van 20/20 vision Software in 1997 hebben wij ons gefocust op backoffice processen die gelinkt zijn met interne Purchase-to-Pay (P2P) workflows. In die tijd werden deze processen met de dag belangrijker, doordat generieke workflow applicaties aan kracht wonnen en organisaties streefden naar de meest optimale operationele efficiëntie.

Lees meer

Van regeldruk naar regelrustig, het geheim van kostenbesparing (Deel 2)

orige week hebben we gekeken naar effectievere procedures en de waarde van centraal beschikbare informatie. In deze blog wordt er ingezoomd op het versimpelen van factuurverwerking en de waardevolle, geheime kostenbesparing binnen de organisatie. Lagere factuurfrequentie zorgt voor lagere werkdruk De frequentie van facturen bepaalt de ervaren werkdruk. Het klinkt misschien logisch, toch zijn organisaties zich er volgens KPMG niet altijd van bewust dat de factuurfrequentie zo’n impact kan hebben. Neem als..

Lees meer

We hebben meer bureaucratie nodig

Meer bureaucratie ontzorgt ons van repetitieve taken en brengt ons rijkdom. Tenminste, dan moeten we het deze keer wel goed aanpakken, want bij bureaucratie denkt niemand meer tegenwoordig aan de positieve betekenis die het ooit gegeven is.

Lees meer

Samenwerking tussen mens en robot in Finance en Risk management

De rol van software en robotisering is niet meer weg te denken in repeterende, hoog volume processen. Meer en meer verandert de rol van robotisering. Lees hier wat dit betekent voor de Financial.

Lees meer