[Whitepaper] IT general controls versus application controls

Application controls verwijzen naar de transacties en gegevens met betrekking tot elk op een computer gebaseerd applicatie-systeem; daarom zijn ze specifiek voor elke toepassing. IT general controls (ITGC)zorgen voor de juiste ontwikkeling en implementatie van applicaties, evenals de integriteit van programma's, databestanden en computerbewerkingen.

Lees meer

Acquisitiefraude herkennen en voorkomen

Acquisitiefraude is al jaren een groeiend probleem. De individuele schade van deze vorm van fraude is vaak relatief laag, waardoor veel bedrijven tot betaling overgaan zonder het te melden. In 2010 werd de totale schade door acquisitiefraude in Nederland al geschat op 400 miljoen euro. Is het wel te voorkomen? En wat kan je als bedrijf doen?

Lees meer

Cloud-based werken: laat los en heb vertrouwen

De verwachtingen zijn, terecht, hooggespannen wanneer workflows worden geautomatiseerd. De tijd die processen innemen wordt verkort en er wordt bespaard op de investering. Vanaf dat punt kun je gaan nadenken over de verdere voordelen die uit het automatiseringsproces gesleept kunnen worden. Wanneer de data on-premise – op lokale servers – geïnstalleerd staan, kan ook de overstap naar de cloud veel geld en tijd besparen. Ruimte over Als de opslag en het beheer van data wordt uitbesteedt, en een bedrijf dus..

Lees meer

Workflow Concepten: Digitalisering van een offline proces

Workflows zijn fundamenteel voor de moderne, op processen gebaseerde werkwijze waar velen van ons vandaag de dag aan gewend zijn. Zonder workflows zou het onmogelijk zijn om het huidige niveau van efficiëntie en output te bereiken. Maar er is een groot probleem met veel van deze processen; Ze vereisen handarbeid en ontbreken aan slimme automatisering.

Lees meer