AVG compliance met WorkFlowWise in 2018

Vanaf 25 mei 2018 kunnen organisaties niet meer de andere kant op kijken bij een data lek zonder hun kop te verliezen. Die dag wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht in heel Europa ter vervanging van een oud en gefragmenteerd Europees privacy beleid. De belangrijkste verandering voor organisaties is de verantwoordingsplicht. Om deze en andere plichten na te komen en de hoge boetes te voorkomen gaan wij je helpen.

De organisatie moet kunnen aantonen dat de juiste maatregelen zijn genomen om aan de AVG te voldoen. Dat lijkt simpel, maar aan welke verplichtingen een organisatie moet voldoen is situatieafhankelijk. Het is daarom van groot belang te begrijpen wat er precies moet gebeuren voor 25 mei volgend jaar.

De AVG visie van WorkFlowWise

WorkFlowWise automatiseert even makkelijk veelvoorkomende als unieke werkprocessen. Daarom is ons applicatie platform de ideale tool om een applicatie op te bouwen die bedrijven voorziet van een proces waarmee aan de AVG kan worden voldaan. Want de boetes die bij overtredingen op de deurmat vallen zijn niet mis.

Inmiddels zijn er ook tal van boeken uitgebracht, worden er cursussen gegeven en zijn er specialisten in te huren. Het is ontzettend belangrijk om die kennis in huis te halen, maar uiteindelijk gaat het erom dat de organisatie direct kan acteren zodra dat nodig is zonder dat deze kennis ergens binnen het bedrijf is verborgen of bij voormalige medewerkers.

Een applicatie, onafhankelijk van organisatorische veranderingen, die op het moment dat het nodig is de juiste betrokkenen van de meest relevante informatie en taken voorziet biedt daarbij de uitkomst. Dan hoeft de organisatie daar niet dagelijks mee bezig te zijn, maar alleen als het echt nodig is. En zelfs dan zonder zorgen.

Slimme automatisering

In een tijd van toenemende digitalisering kijken organisaties voorbij operationele efficiëntie naar manieren waarmee slimme automatisering de bedrijfsresultaten en groei verbeteren. Van one-size-fits-all voor alledaagse bedrijfsprocessen, tot oplossingen op maat voor essentiële workflows die uniek zijn voor een organisatie of propositie.

Het is onze ambitie om een digitaal voordeel te ontgrendelen dat een blijvend onderscheidend vermogen oplevert voor onze partners en klanten.

Daarom werken wij nu gezamenlijk met onze klanten aan een nieuwe standaard applicatie om te voldoen aan AVG. De komende periode spreken wij graag met organisaties die geïnteresseerd zijn in zo’n applicatie. In het eerste kwartaal van 2018 zal de applicatie gelanceerd worden.

Alle artikelen