Cloud-based werken: laat los en heb vertrouwen

Cloud-based werken: laat los en heb vertrouwen

De verwachtingen zijn, terecht, hooggespannen wanneer workflows worden geautomatiseerd. De tijd die processen innemen wordt verkort en er wordt bespaard op de investering. Vanaf dat punt kun je gaan nadenken over de verdere voordelen die uit het automatiseringsproces gesleept kunnen worden. Wanneer de data on-premise – op lokale servers – geïnstalleerd staan, kan ook de overstap naar de cloud veel geld en tijd besparen.

Ruimte over

Als de opslag en het beheer van data wordt uitbesteedt, en een bedrijf dus zelf niet meer hoeft om te kijken naar de infrastructuur, heeft iedereen weer ruimte om zich te richten op zijn of haar core business. Die ruimte kan zelfs ook letterlijk opgevat worden, want er hoeft geen kantooroppervlak meer opgeofferd te worden voor servers. Uitbreiden van opslagruimte is in de cloud daarom ook veel makkelijker: je hoeft er immers zelf geen nieuwe servers voor aan te schaffen.

Over drempels heen

We begrijpen dat loslaten moeilijk is. Die servers de deur uitdoen, dat is het punt niet, maar het beheer aan een andere partij toevertrouwen? Verlies je de controle dan niet? Het antwoord vanuit WorkFlowWise: nee. WorkFlowWise CORE is namelijk een aPaaS platform gebouwd op Microsoft Azure Cloud Services.

Microsoft investeert zwaar in bescherming en certificeringen om hun infrastructuur zo veilig mogelijk te houden. De maatregelen variëren van identiteitsbeveiliging, proactieve firewalls en database backup tot antivirusprogrammatuur die beschermt tegen bedreigingen als DdoS-aanvallen. Naast de veiligheid die Microsoft biedt, creëren wij onze eigen veiligheidslagen. Lees daarover meer hier.

Ook het uitbesteden van het serveronderhoud kan met een gerust hart aan een betrouwbare partner overgelaten worden. Wederom, alleen maar voordelen: bij (geplande) releases wordt de onderliggende database geüpdatet zonder dat de apps daar last van hebben. Bovendien hoeft niet lokaal iemand langs te komen. Alles kan ‘in de lucht’ worden opgelost.

Overal online

In de cloud wordt altijd met realtime data gewerkt. Als manager zit je dus bovenop de feiten: je hebt continu de beschikking tot de meest actuele informatie en kunt direct sturen wanneer dat nodig is. Ook voor medewerkers is dat ideaal: overal ter wereld kunnen ze bij hun werkproces en ze kunnen al reizend doorwerken. Daarbij is de cloud een single source of truth: de data die opgeslagen wordt, bestaat maar één keer en wordt verder nergens gekopieerd naar andere servers. Zuivere informatie dus.

Het belangrijkste: onthoud dat jij de eigenaar blijft van je data, en niemand anders. Uitbesteden is iets anders dan de controle verliezen.

Alle artikelen