Bootcamp 2018 - Groeten uit Rome!

Het is de tijd van het jaar waarin ons hele bedrijf samenkomt om te praten over strategieën, plannen en andere zakelijke dingen. Deze keer was er ook een app-building contest en bouwden we een epische toren met draden. Het klinkt als hard werken, vooral omdat we het een bootcamp noemen, maar eigenlijk is het heel relaxt.

Traditionele teambuilding werkt niet. Dus doen we het op onze manier. Door teambuilding te combineren met teamtraining, een mooie locatie, goed eten en gezelschap, is het een moment om te ontspannen en te detoxen van een jaar hard werken. En Rome is de ideale locatie die voor iedereen iets speciaals te bieden heeft.

2018 Bootcamp Rome - WorkFlowWise

Dit is de stad waar alle wegen naar leiden.

Naast de ongelooflijke bezienswaardigheden (en gelato), waren de hoogtepunten van de week waarschijnlijk ook de app-building contest en de introductie van een geheel nieuw product door het nieuw opgerichte Innovation Team.

De app-building contest was zoals gebruikelijk enorm competitief. Voordat de opdracht bekend werd, moest iedere teamleider zijn of haar groep selecteren. Na het vormen van de teams kregen ze een uur de tijd om de opdracht door te nemen en per e-mail relevante vragen te stellen aan de fictieve "klant". De volgende dag hadden de teams slechts vier uur om hun app te maken, testen en optimaliseren, en een winnende presentatie te maken voor de klant.

Het winnende product wordt in dit artikel nog niet onthult, maar meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

2018 Bootcamp Rome - WorkFlowWise app building contest

Alle gezichten in competitieve modus voor de app-building contest.

Tijdens de bootcamp was er ook een grote onthulling door het Innovation Team. Een nieuw en mysterieus team binnen WorkFlowWise dat buiten de traditionele bedrijfsstructuur opereert en focust op het bouwen van nieuwe producten en services. Deze interdepartementale groep werkt unieke ideeën uit die geen deel uitmaken van de normale roadmap maar in potentie wel grote impact hebben op onze organisatie en klanten.

Het eerste product dat door het Innovation Team is geïntroduceerd wordt binnen een paar weken via dit blog onthuld. We zijn momenteel in de implementatiefase met onze launching customer. Het hele project werd geheim gehouden tot de bootcamp, niemand buiten het team wist van het project. Zelfs de launching customer, een multinationale organisatie, hield het geheim. Het maakte de impact van de onthulling des te groter.

En om dezelfde reden gaan we nu niks verklappen tot de officiële introductie.

WorkFlowWise Innovation Team logo

Omdat elke goede introductie een coole videobumper nodig heeft.

Al met al waren het een paar spannende dagen. De komende weken zal er meer informatie vrijkomen over de winnende app en het nieuwe product. (Op 11 oktober wordt het nieuwe product tijdens een live webinar samen met onze klant CBRE bekendgemaakt.)

Hoewel misschien het meest opvallend aan de bootcamp van dit jaar in Rome is dat, voor zover ik weet, niemand zelfs maar één pizzapunt heeft gegeten.

Alle artikelen