Voordelen purchase-to-pay automatisering ook realiseerbaar voor MKB

Voordelen purchase-to-pay automatisering ook realiseerbaar voor MKB

De overheid spreekt als sinds jaar en dag over verminderen van de regeldruk. Maar wat voor resultaten levert dat op voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland? Als we de administratieve lasten per werknemer verlijken tussen het MKB en organisaties in het grootbedrijf dan is er een schrikbarend verschil.

Gerelateerd aan de omzet, of omgerekend per werknemer, liggen de lasten twee tot vier keer hoger bij een gemiddeld MKB-bedrijf dan bij grote organisaties. Als je realiseert dat 99% van het bedrijfsleven tot het mkb behoort, dan dringt vrij snel door wat voor impact dit heeft op de samenleving.

Natuurlijk hebben veel administratieve lasten te maken met verplichtingen die vanuit de overheid zijn opgelegd. Voor het verder kunnen terugdringen, ben je echter niet alleen afhankelijk van de overheid. Ook zelf kun je het nodige doen om administratieve werkzaamheden (en daarmee kosten) te beperken.

Bedrijven besparen veel geld door purchase-to-pay to automatiseren

Of het nou gaat om het goedkeuren van een factuurhet indienen van een onkostendeclaratie of het opslaan van een generiek document, automatisering kan het leven van een ondernemer en zijn medewerkers enorm veraangenamen!

Hoeveel facturen en declaraties worden er bij jou organisatie jaarlijks verwerkt?

Tegenwoordig gebeurt dit allemaal in de cloud. De locatie of electronica zijn dus allang geen belemmering meer voor een gestroomlijnd werkproces. Automatisering kan je helpen bij het terugbrengen van je administratieve lasten. Misschien wel belangrijker: het kan je ondersteunen om de dagelijkse werkzaamheden te vereenvoudigen!

Optimale purchase-to-pay  dat voor iedereen werkt

De beste purchase-to-pay oplossingen bieden een ongekende rust op de werkvloer. Tot wel 99% van de facturatie kan geautomatiseerd worden, terwijl goedkeuringen via de mobiele app worden voltooid waardoor goedkeuringen makkelijk en snel zijn.

Daarbij komt ook nog een snelle implementatie en een grote mate van schaalbaarheid die het voor MKB-ondernemers interessant maken. Want door je administratieve lasten te verlagen met slimme automatisering, blijft er meer over voor de groei van het bedrijf.

Meer weten? Download de white paper Digitale factuurverwerking.

White paper: Digitale factuurverwerking

Moderne factuurverwerking komt voor in vele verschillende vormen en maten. Krijg inzicht in de markt en mogelijkheden van automatiseren, gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring met het implementeren van factuurverwerkingssoftware.

[NL] Digitale Factuurverwerking (wide)
Alle artikelen