Robotic Accounting

Vandaag zetten we uiteen wat we tegenwoordig allemaal kunnen voor geautomatiseerde factuurverwerking met behulp van robotisering.

Herkenning en interpretatie van facturen

Voordat een robot aan de slag kan met facturen moet hij worden voorzien van (voor hem) bruikbare informatie. Dit kan op 2 verschillende manieren:

  • Herkenning van papieren facturen met OCR-as-a-Service. Door gegevens af te lezen van de facturen, kan de robot aan de slag met de verkregen informatie om de facturen automatisch te verwerken.
  • XML/UBL: Dit is de optimale manier voor de robot om gegevens te verwerken. Alle data is ontsloten in deze bestandsformaten en hiermee kan de robot feilloos coderen.

Verwerking van facturen

Binnen GO-Spend kan de robot worden ingezet om met de data die is verkregen de facturen te boeken en waar mogelijk te matchen met contracten of inkopen. Dit voorkomt dat de administratie handmatig de facturen moet koppelen.

Door het inzetten van de robot voor matching kan een groot voordeel in tijd worden behaald. Dit stelt de administratie in staat om met minder moeite meer kwaliteit te leveren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Aan de slag met Robotic Accounting?

Om gebruik te maken van al het bovenstaande hoeft er geen nieuwe boekhoudpakket aangeschaft te worden. Een add-on op het huidige pakket is voldoende; GO-Spend. Lees hier meer over de details van Robotic Accounting.

Met GO-Spend helpen wij onze klanten met het verrijken van het huidige financiële pakket. Dit doen wij al sinds 1996 en helpen onze klanten in control te zijn. Uiteraard kunnen wij dit aan u laten zien door het geven van een demonstratie. Interesse? Klik op onderstaande knop en een van onze experts neemt contact met je op.

 

Los gebaseerd op het volgende artikel van Forbes; http://www.forbes.com/sites/steveculp/2016/04/20/robotics-the-next-frontier-for-automation-in-finance-and-risk-management/#b73a895422c2

Alle artikelen