<img alt="" src="https://secure.leadforensics.com/125734.png" style="display:none;"> Robotic Accounting - Accounting in de 21ste eeuw

Robotic Accounting - Accounting in de 21ste eeuw

Dat robotisering ook de boekhouding treft blijkt onder andere uit het trendrapport ‘Death by Digital’ van Accenture (2015). In het onderzoek wordt een wereld geschetst van de financiële afdeling in 2020, en vooral hoe anders deze is ten opzichte van nu.

Accenture schrijft dat “transactionele taken” steeds meer verschuiven naar “geïntegreerde businessdiensten die gebruik zullen maken van de mogelijkheden van robotisering”. Met andere woorden: de taken van finance zullen steeds meer verspreiden in de hele organisatie.

De robot neemt op verschillende manieren de werkzaamheden van de mens over. Bijvoorbeeld door gegevens van de gescande factuur af te lezen, tot het volledig automatisch boeken van de factuur zonder menselijke inmenging. Het doel van robotic accounting is een geboekte factuur zonder dat een mens er ook maar iets voor hoeft te doen.

Concreet heeft dat drie voordelen:

  1. Je hebt minder mensen nodig voor dezelfde hoeveelheid werkzaamheden
  2. Een robot maakt geen fouten
  3. Je hebt meer tijd over voor analyses

Allemaal leuk, maar wat levert dat nou op voor jou als financial? Simpel: Naast minder repetitief werk, ook betere controles en rapportages en daardoor meer relevante informatie binnen de organisatie. Écht een partner voor de business dus.

Alles over Robotic Accounting

Dankzij de opkomst van de cloud maken opwindende nieuwe technologieën ons leven makkelijker. Robotic accounting neemt de mondelinge, herhalende taken over, zodat uw medewerkers meer waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf.

Vraag je je af hoe dit werkt? We hebben het gehele proces gedetailleerd beschreven in ons gratis Robotic Accounting witboek.

Robotic Accounting white paper
Alle artikelen