Navigeer naar een GO-Spend functionaliteit:

Krijg centraal inzicht in alle (af)lopende contracten. Ontvang als contracteigenaar een taak in de werklijst bij verlenging. Bestel vanuit een mantelcontract en boek periodieke facturen op contract.

Registreren een contract in GO-Spend.
01

Registreer en autoriseer contracten

Registreer alle belangrijke gegevens van de contracten. Denk bijvoorbeeld aan contractomschrijving, contractsoort, contractmanager, leverancier, bedrag, start- en einddatum en een signaaldatum.

Laat contracten eerst goedkeuren voordat ze worden afgesloten. In GO-Spend is in te stellen dat het contract na registratie automatisch naar de juiste persoon gaat voor goedkeuring. Zo wordt er nooit een contract getekend waarvan dat niet de bedoeling was.

02

Ontvang een melding als een contract bijna afloopt

Geef bij registratie een signaaldatum aan. Op deze datum ontvangt de contractmanager een notificatie via e-mail en een taak in de werklijst zodat hij of zij kan bepalen wat er met het contract moet gebeuren: verlengen, opnieuw onderhandelen of opzeggen. Vanuit GO-Spend kunnen contractbrieven gegenereerd worden om een contract te verlengen of beëindigen.

Naast reminders wanneer contracten worden verlengd is het ook mogelijk om contracten systematisch te beoordelen. Een contracteigenaar of budgethouder wordt binnen het systeem verzocht om het contract eerst te beoordelen voordat er wordt besloten om het contract te verlengen of te beëindigen.

Bestellen vanuit een mantelcontract.
03

Bestel vanuit contracten en boek terugkerende facturen op contract

Koppel mantelcontracten voor inkooptypen aan de bestelmogelijkheid in GO-Spend. Zo voorkom je ongestructureerde inkopen bij verschillende leveranciers, onvoordelige inkoopvoorwaarden en inkopen buiten het contract om.

Boek terugkerende facturen op contract

Codeer de terugkerende factuur niet meer handmatig maar neem de codering en betalingsconditie automatisch mee uit het contract. Bij een volledige match van de factuur met het termijnbedrag en de contractafspraken, is handmatige goedkeuring niet meer nodig. Daarnaast is te zien hoeveel facturen er op dat specifieke contract zijn geboekt. Lees meer over factuurmatching.

Uitgelichte functies contract management

Een contractvernieuwing taak in de werklijst.

Melding bij vernieuwing

De verantwoordelijke gebruiker krijgt op tijd een melding voor het vernieuwen van een contract.

Contract brieven

Vanuit de software kunnen contractbrieven worden gegenereerd om contracten te verlengen of te beëindigen.

Een inkoop aanmaken vanuit een mantelovereenkomst.

Koppel en PO aan contract

Bij het aanmkaen van een inkooporder kan worden aangegeven dat de condities uit een contract van toepassing zijn.

Voorwaarden uit contract

De voorwaarden uit het contract worden toegepast op de inkooporder en de spend binnen het contract is eenvoudig inzichtelijk.

Een factuur matchen met een contract.

Factuur match met contract

Match een factuur met het bijbehorende contract en de contracttermijn

Direct goedgekeurd

Het contract is vooraf goedgekeurd. Wanneer de factuur overeenkomt met het contract kan deze direct betaalbaar gesteld worden.

Meer dan 200 organisaties gebruiken GO-Spend om grip en controle te krijgen op hun uitgaven

01

Selecteer de functionaliteiten waar je meer over wilt weten.

  GO-Spend functies

  Eén geautomatiseerd purchase-to-pay systeem voor financials en inkopers.

  Gebruik alle functies of alleen degene die jij nodig hebt.

  arrow icon
  rss-big.svg

  Budgetbewaking

  Vergroot de kostenbewustwording in de organisatie door de budgetruimte bij goedkeuring van aankopen te tonen. Realiseer op ieder gewenst moment inzicht in het actuele budget.

  rss-big.svg

  Contract management

  Krijg centraal inzicht in alle (af)lopende contracten. Ontvang als contracteigenaar een taak in de werklijst bij verlenging. Bestel vanuit een mantelcontract en boek periodieke facturen op contract.

  rss-big.svg

  Digitaal inkopen

  Geeft structuur aan het interne inkooproces en borg dat er voor iedere aankoop aan wordt voldaan. Krijg de uitgaven inzichtelijk en borg dat er bij de vaste leveranciers wordt ingekocht

  rss-big.svg

  Factuurverwerking

  Bespaar tijd en geld door tijdsintensieve handelingen te automatiseren.Laat factuur gegevens aflezen door OCR-as-a-Service. Bied facturen automatisch aan bij de juiste collega voor goedkeuring.

  rss-big.svg

  Factuurmatching

  Boek meer facturen in minder tijd door te matchen met de factuurrobot. Papieren en digitale facturen worden door de factuurrobot automatisch gematcht met de orders, ontvangsten en contracten.

  Koppel met jouw systemen

  Bekijk alle koppelingen
  demo-pic-6.png
  Maarten Ruijs - SDU Uitgevers
  "Nu ook de naleving van contracten via GO-Spend transparant is, wordt het eenvoudiger ze goed te monitoren."
  Lees het verhaal Vraag een demo aan